+48 607 167 631

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
Choco Mio
  • Home
  • Choco Mío
  • Blog
Warsztaty
Kontakt

Blog

Wszystko, co udało nam się dowiedzieć o kakao i związanym z nim świecie

Zbieraliśmy te kawałki wiedzy w drodze – rozmawiając, próbując, ucząc się, myląc, smakując z ciekawością równą dzieciom w sklepie ze słodyczami.
Od ziaren suszących się w słońcu Chiapas, przez gorące napoje w glinianych kubkach w Oaxace, aż po tradycyjne techniki mielenia i przygotowywania kakao, które przetrwały pokolenia.
To wszystko stworzyło naszą własną „czekoladową mapę Meksyku” – i chcemy się nią z Wami podzielić.

Co cię interesuje?
  • Subiektywny przewodnik kulinarny Choco Mio po Oaxace, czyli jak to się wszystko zaczęło
    07.05.2025

    Subiektywny przewodnik kulinarny Choco Mio po Oaxace, czyli jak to się wszystko zaczęło

    Jeśli gdzieś na świecie kakao ma duszę, to właśnie w Oaxace. To nie jest zwykłe miasto – to czekoladowa stolica Meksyku.

    Czytaj artykuł: Subiektywny przewodnik kulinarny Choco Mio po Oaxace, czyli jak to się wszystko zaczęło
«Poprzednia strona
  • O nas
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
  • Ciasteczka

+48 607 167 631

kontakt@chocomio.pl

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

© Choco Mio. Ziarno po ziarnie, z sercem. 2025. All copyrights reserved.